Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Devrek Belediyesindeki yolsuzluk iddianamesinde CHP’li eski başkan ve ekibine rekor hapis talebi

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, eski Devrek Belediye Başkanı

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, eski Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’un zimmet, rüşvet ve irtikap suçlamalarıyla ilgili 30 şüpheliyi kapsayan detayları ortaya koydu. Bozkurt’a 177 yıla kadar hapis cezası istenirken, diğer kurum müdürleri için ise yüzlerce yıl hapis cezası talep edildi. Usulsüzlük iddiaları, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin raporları ve MASAK kayıtlarına dayandırılarak açıklandı. İddianamede, belediye kaynaklarının kişisel hesaplara aktarıldığı sistematik bir şekilde ifade edildi.
Eski Başkan Çetin Bozkurt’un, ihalelere karıştığı, müteahhitlere hakaret ettiği ve zimmet eylemlerine göz yumarak kamu zararına yol açtığı öne sürüldü. Bozkurt’un 10 milyon lira değerindeki bir villayı 23 bin liraya annesi üzerine geçirdiği iddia edildi. Ş.B. adlı müteahhit, villanın mührünün kaldırılması için 50 bin lira bağış yapması talep edildiğini belirtti. Ayrıca, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı düzenlemesi işinde usulsüzlük yapıldığı ve kamu zararına neden olunduğu bildirildi.
Eski İnsan Kaynakları Müdürü Tuncay Ulupınar’ın ise kendi maaşını yüksek göstererek 1 milyon 473 bin lirayı zimmetine geçirdiği ve diğer usulsüzlüklerle milyonlarca lirayı ele geçirdiği belirtildi. Ulupınar hakkında 79 kez nitelikli zimmet suçu ve 55 kez resmi belgede sahtecilik suçuyla toplamda 600 yılı aşkın hapis cezası talep edildi.
İddianamede ayrıca, Mali Hizmetler Müdürü Nafia Çakır ve diğer yetkililerin de rüşvet ve sahtecilikle suçlandığı bilgisi yer aldı. Çakır’a 500 yılı aşan hapis cezası istenirken, diğer yetkililer hakkında da benzer suçlardan dolayı cezai işlem talep edildi. 30 şüphelinin Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması bekleniyor.

Konya’da nisan ayında gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 71 şüpheliden 14’ü
Sıradaki Haber Konya’da uyuşturucu tacirlerine operasyon: 14 tutuklama