Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Sekili köyü ile Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesini birbirine bağlayan güzergahta, bölge halkı ulaşım konusunda destek bekliyor. Tarihi köprünün koruma altına alınarak trafiğe kapatılmasının ardından inşa edilen yeni köprü memnuniyetle karşılansa da, bağlantı yollarının zemin yapısı sürücülere ve çiftçilere zor anlar yaşatıyor.
“Yağışlı Havalarda Geçiş İmkansız Hale Geliyor”
Bölgede çiftçilik yapan Murat Şen isimli vatandaş, yapılan köprü için teşekkür ederek, bağlantı yollarının ham toprak olması nedeniyle özellikle yağışlı havalarda tır, kamyon ve binek araçların yolda kaldığını ifade etti.
Acil Durum Endişesi
Ulaşımın aksamasının sadece ticari hayatı değil, acil durumları da etkileyebileceğini belirten Murat Şen, şunları söyledi:
“Eski köprümüz tarihi eser statüsüne girdiği için kapandı, sağ olsun devlet büyüklerimiz yanına yeni bir köprü yaptırdı. Ancak yolun zemini yağışlardan doalyı çöktü perişan durumdayız. Yağmur yağdığında buradan ne bir tır ne de bir taksi geçebiliyor. Acil bir durum olsa ortada kalacağız. Bizler çiftçiyiz, üretim yapmaya çalışıyoruz ama yol sorunu bizi çok yoruyor. Devlet büyüklerimizden bu yolun bir an evvel iyileştirilmesini rica ediyoruz”dedi.
