Ankara’da, Jandarma Genel Komutanlığı ve Havacılık Komutanlığı ekipleri tarafından Kurban Bayramı tatili süresince kara yollarında helikopter destekli trafik denetimi yapıldı. Ekipler, trafik denetimlerine bayramın arefe gününde de devam etti. Yerdeki ekiplere havadan helikopter desteği sağlanarak tespit edilen aksaklıklara hızla müdahale edildi. Trafikte henüz aşırı yoğunluk olmamasına rağmen denetimler, bayram tatili öncesinde başladı ve bitişinin ardından da devam edecek. Toplam 22 bin jandarma trafik personeli, 22 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasında ülke genelinde görev yapacak.
Jandarma Trafik Denetleme Şube Müdürü Albay İsmet Kürşat Karademir, JGK Trafik İzleme ve Yönetim Merkezi’nde (TİYÖM) yaptığı açıklamada denetimlerin 11 gün süreceğini belirtti. Karademir, “Bayram ve tatil dönemlerinde trafik yoğunluğu ve kazalar artmaktadır. 2025 yılında günlük ortalama 16 buçuk kişinin hayatını kaybettiğini maalesef görüyoruz. Can kaybı yaşanmaması en büyük temennimizdir. Resmi tatil 9 gün olsa da biz tedbirleri 11 gün olarak belirledik. Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünde toplam 334 bin kolluk personeli görev alacak” şeklinde konuştu.
Albay Karademir ayrıca, hız denetimlerinin bayram tatili süresince artırıldığını vurgulayarak, süratli araç kullanımına karşı sürücüleri uyardı. Üzücü kazaların çoğunun hız ihlali nedeniyle meydana geldiğini belirten Karademir, “Hedefimiz ceza kesmek değil, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaktır. Bayram süresince denetimlerimizi artırarak uzun yolculuk yapan sürücülerin dinlenmeleri gerektiğini hatırlatmak istiyoruz” dedi.
