Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Suriye’de 13 yıllık sır çözüldü: Esad rejiminin alıkoyduğu 6 çocuk hayatını kaybetti

Suriye Ulusal Kayıp Kişiler Komisyonu, eşi tutuklandıktan sonra rejim güçleri

Suriye Ulusal Kayıp Kişiler Komisyonu, eşi tutuklandıktan sonra rejim güçleri tarafından alıkonulan Suriye’nin satranç şampiyonu ve diş hekimi Rania Al-Abbasi’nin altı çocuğunun hayatını kaybettiğini duyurdu. Komisyon, yıllar sonra ulaşılan kesin verilere dayanarak Al-Abbasi ailesinin trajik sonunu doğruladı ve çocukların cenazelerinin bulunması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Suriye Ulusal Kayıp Kişiler Komisyonu resmi bir açıklama yaparak, derinlemesine yürütülen soruşturmalar sonucunda 6 çocuğun hayatını kaybettiğine dair kesin verilere ulaşıldığını duyurdu. Komisyon, bu sonuçların profesyonel standartlara uygunluğunu vurgulayarak, çocukların cenazelerinin bulunması için gerekli koordinasyonun sağlandığını bildirdi.

Açıklamada Al-Abbasi ailesinin trajik hikayesine yer verilirken, Rania Al-Abbasi, eşi Abdurrahman Yassin ve çocuklarının bakıcısının akıbetinin halen belirsizliğini koruduğuna dikkat çekildi. Ailenin yaşadığı acının acımasızlığını vurgulayan açıklamada, henüz bu üzücü olayın faillerinin tam olarak ortaya çıkarılamadığı ifade edildi.

Ailenin yakınlarından Hasan Al-Abbasi ise sosyal medya üzerinden yıllardır kayıp olan yeğenlerinin trajik sonunu doğruladı. Hasan Al-Abbasi, Suriye’de en az 41 sivilin canlı toplu mezara gömüldüğü “Tadamon Katliamı”nda baş fail olarak gördüğü Esad rejimine bağlı istihbarat görevlisi Amjad Yousef’i suçladı. Kız kardeşinin çocuklarının acımasızca katledildiğini belirten Al-Abbasi, bu vahşetin üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen adalet arayışının devam ettiğini dile getirdi.

Suriye’de rejim tarafından alıkonulan Dima, Entisar, Najah, Alaa, Ahmed ve Layan adlı çocukların yaşlarının 2 ile 14 arasında değiştiği belirtilirken, Al-Abbasi ailesinin yaşadığı zorlu süreç ülke genelinde büyük bir infiale sebep oldu.

Afganistan’ın Laghman vilayetinde, Pakistan’dan dönen Afgan mültecilerini taşıyan bir kamyonun
Sıradaki Haber Afganistan’da mültecileri taşıyan kamyon devrildi: 22 ölü, 36 yaralı