Ankara’da görev yapmakta olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Yusuf Ergün, yol güvenliğini sağlarken bir otomobilin çarpması sonucu şehit oldu. Kırıkkale’de yaşayan ailesine acı haberi ulaştıktan sonra, şehidin baba evi ve sokak boyunca Türk bayraklarıyla süslendi.
Kaza, bugün saat 11.30 sularında Ankara-Niğde Otoyolu’nun 48. kilometresinde meydana geldi. Ayrıntılara göre, Ankara İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Gökçehüyük Otoyol Jandarma Karakol Komutanlığı’nda görevli olan 37 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Yusuf Ergün, trafikte tehlike oluşturan unsurların bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine gitti.
Ankara-Niğde Otoyolu üzerinde lastik parçalarını temizlemeye çalışırken, E.Ç.K. (34) yönetimindeki 34 AJB 073 plakalı bir otomobil, Ergün’e çarptı. Ağır yaralanan Ergün, kaldırıldığı Gölbaşı Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen şehit düştü.
Bekar olduğu belirtilen şehit Yusuf Ergün’ün naaşı, Gölbaşı Devlet Hastanesi’nden Bilkent Şehir Hastanesi morguna götürülecek ve ardından Adli Tıp Kurumu’na sevk edilecek. Şehidin cenazesi, yarın öğle namazını müteakip Nur Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Kırıkkale Şehitliği’nde defnedilecek.
Şehidin memleketi Kırıkkale’de Türk bayrakları ile donatılan baba evine acı haber ulaştıktan sonra, sokak da aynı şekilde bayraklarla süslendi. Ailenin yanı sıra yakınları ve vatandaşlar da taziye ziyaretlerini gerçekleştirdi.
