Kurban Bayramı tatilinin son gününde, Karabük’teki Kemikli Rampaları’nda dönüş yoğunluğu devam ediyor. İstanbul’u Karadeniz’e bağlayan bu yol, 21 ilin geçiş güzergahında bulunmaktadır.
Bayram tatilini memleketlerinde geçiren vatandaşların geri dönüş yolculuğuyla birlikte Kemikli Rampaları’nda uzun araç kuyrukları oluşmaya başladı. Trafik dur-kalk şeklinde ilerlerken, zaman zaman maddi hasarlı kazalar meydana gelse de araçlar ilerlemeye devam etti.
Yetkililer, ağır tonajlı araçların belirli saatlerde trafiğe çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunmalarına rağmen, bazı ağır araçlar yine de güzergahta seyretti ve trafik akışında sıkışmalar yaşandı.
Karadeniz bağlantı yolundaki yoğunluk, dronlar aracılığıyla havadan görüntülendi. Kilometrelerce uzanan araç kuyrukları, dikkat çekerken, trafik yoğunluğunun gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.
Yetkililer, sürücülere trafik kurallarına uymaları, takip mesafesini korumaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.
