Salihli ilçesinde atıl durumda olan binaların neden olduğu kamu düzeni sorununa ve çevre kirliliğine karşı önlem alındı. Salihli Kaymakamı Ali Güldoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Metruk Binalar Toplantısı’nda, ilçede bulunan atıl binaların durumu detaylı bir şekilde ele alındı.
Toplantıda, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, şehir estetiğinin iyileştirilmesi, çevre kirliliğinin azaltılması ve suçla daha etkili şekilde mücadele edilmesi amaçlarıyla yürütülen faaliyetler değerlendirildi. Özellikle uyuşturucu kullanımına zemin hazırlayan atıl binaların tespit edilerek yıkılması, kullanımının engellenmesi ve gerekli güvenlik önlemlerinin arttırılması konuları masaya yatırıldı.
Son bir ay içerisinde il genelinde gerçekleştirilen çalışmaların da gözden geçirildiği toplantıda, ilgili kurumlar tarafından mevcut durum hakkında bilgi paylaşıldı. Kaymakam Güldoğan, kamu düzenini tehdit eden atıl binaların ortadan kaldırılması için kararlılıkla çalışmaların sürdürüleceğini vurguladı.
