Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gebze’de 4 kişinin öldüğü facianın ardından boşaltılan 22 riskli yapının yıkımına başlandı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir yıl önce meydana gelen ve 4

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir yıl önce meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği bina çökmesinin ardından, çevredeki 22 riskli yapının yeniden yapılandırılma süreci kapsamında ilk yıkım gerçekleştirildi.
Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi’nde bulunan ve geçen yıl 29 Ekim 2025 tarihinde çöken 7 katlı Arslan Apartmanı faciasında Emine ve Levent Bilir çifti ile çocukları Muhammet Emir (12) ve Hayrunnisa Bilir (14) hayatını kaybetmiş, Dilara Bilir ise enkaz altından yaralı olarak kurtarılmıştı. Bölgede yapılan teknik incelemeler sonucunda Gebze’de 22, Darıca’da ise 3 binanın riskli olduğu belirlenmiş ve tedbir amaçlı olarak mühürlenmişti.
Geçen süre zarfında mülk sahipleriyle anlaşma ve resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından, Gebze’deki 22 riskli binadan ilkinin yıkımına başlandı. Yıkım çalışmalarının yapıldığı alanda geniş güvenlik önlemleri alındı ve bölge araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Yıkım sürecinde toz oluşumunu engellemek adına ekipler tazyikli su kullandı.
Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, yıkım çalışmalarını yerinde denetleyerek, kentsel dönüşüm sürecinin planlandığı şekilde ilerlediğini belirtti. Büyükgöz, “Yaşanan trajik olay sonrasında bölgedeki 22 binanın dönüşümü için karar alındı. Bazıları devlet desteğiyle, bazıları ise sahiplerinin kaynaklarıyla yeniden inşa edilecek. Böylece riskli binaların hepsi güvenli hale getirilmiş olacak. Uzlaşma süreci tamamlandı, artık inşaat aşamasına geçiyoruz” açıklamasında bulundu.
Projenin yerinde dönüşüm modeli ile yürütüleceğini vurgulayan Büyükgöz, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgede toplam 164 bağımsız bölümün olacağını belirtti. Yıkım ve yeniden yapılanma sürecinin aşamalı olarak devam edeceği ve hızlı bir şekilde tamamlanmasının hedeflendiği öğrenildi.

Düzce’de görev yapan 30 yaşındaki polis memuru Samet Özdemir’in, kendisinden
Sıradaki Haber Genç polis memuru evinde hayatını kaybetti