Muğla ilinin Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi’nde meydana gelen yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınıp söndürüldü, bu başarı hem ekiplerin hem de vatandaşların müdahalesiyle gerçekleşti.
Yangın, bugün öğle saatlerinde Turgutreis Pazaryeri üzerindeki otluk ve makilik alanda başladı. Yangının sebebi henüz netlik kazanmamış olsa da, rüzgarın da etkisiyle alevler hızla yayılmaya başladı.
Dumanları fark eden vatandaşlar, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi ve bölgeye itfaiye ekipleri yönlendirildi. İlk müdahaleyi yapan vatandaşlara hızla ulaşan ekipler, alevlerin daha da geniş bir alana yayılmasını engelledi.
Ekiplerin uyumlu çalışması sayesinde yangın kontrol altına alındı ve bölgede olası yeniden alevlenmelere karşı soğutma çalışmalarına başlandı.
Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için gerekli inceleme başlatıldı.
