Iğdır’ın Aralık ilçesinde meydana gelen şiddetli yağışlar sel ve yıldırım olaylarına sebep oldu. Yıldırımın isabet ettiği bir koyun sürüsünde çok sayıda hayvan telef olurken, bir çoban ise yaralandı.
Aralık ilçesinde akşam saatlerinde başlayan yoğun yağışlar, Ağrı Dağı eteklerinde sel ve taşkınlara neden oldu. Sağanak yağışlar, Adetli, Eratan ve Karahacılı köylerine giden yolların zarar görmesine ve kapanmasına yol açtı. Bölgeye gönderilen ekipler, yolların tekrar ulaşıma açılması için çalışmalara başladı.
Ayrıca, Serdarbulak Yaylası’nda otlatılan koyun sürüsüne yıldırım düştü. Bu acı olayda birçok küçükbaş hayvan telef olurken, sürünün çobanı olan 41 yaşındaki Cemil Aktaş yaralandı. Olayı haber alan sağlık ekipleri, yaralı çobanı Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırdı ve tedavisine başladı.
Iğdır İl Özel İdaresi ekipleri, sel nedeniyle zarar gören yolların yeniden ulaşıma açılmasını sağlarken, hasar tespit çalışmalarının da devam ettiği belirtildi.
YOZGAT’IN YERKÖY İLÇESİNDE OTOMOBİLİN TARLAYA SAVRULMASI SONUCU 1 KİŞİ YARALANDI.-

