ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in Lübnan’a yaptığı son saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Trump, Axios haber sitesine verdiği röportajda, İran ile imzalanması beklenen anlaşmaya bir saat kala yaşanan bu gelişmenin kendisini şaşırttığını belirtti. Başkentin Beyrut’a düzenlenen saldırı hakkında bilgilendirildiğinde çok kötü bir durum olduğunu ve anlaşmayı imzalamaya çok yaklaşıldığı bir zamanda gerçekleşmesine inanamadığını ifade etti.
Öte yandan, Trump ayrıca İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bu saldırı kararını eleştirerek, “Neden böyle bir saldırı yapılması gerekiyordu? Çok öfkelendim. Hiçbir şekilde doğru karar veremiyor” şeklinde konuştu. Bu olayın ardından İran’dan gelen açıklamalarda ise İsrail’e karşı güçlü bir karşılık verileceği vurgulandı.
Saldırıda hayatını kaybedenlerin olduğu bilgisi gelirken, Trump, Beyrut’a yapılan saldırının gerçekleşmemesi gerektiğini ve tüm tarafların gerilimi azaltması gerektiğini belirtti. İran ile olan anlaşmanın imzalanacağı iddiaları da gündemdeyken, İran tarafı böyle bir durumun söz konusu olmadığını yalanlamıştı.
