Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde meydana gelen silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Ali Haydar Çoban’a dair yürütülen soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, tutuklu sanıklar Burhan Ş. ve Orkun Ş. hakkında “kasten öldürme”, “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “ruhsatsız silah bulundurma” suçlarından dava açılması istendi.
Olayın 20 Şubat 2026 tarihinde Gaziantep 3. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir iş yerinde gerçekleştiği belirtildi. İddiaya göre, alacak meselesi yüzünden iş yerine gelen Ali Haydar Çoban ile arkadaşı Ergün C. arasında şüphelilerle tartışma çıktı. Tartışmanın sonucunda Burhan Ş.’nin silahla ateş ettiği ve aracındaki Çoban’ın başından vurulduğu ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği ifade edildi.
Savcılık iddianamesinde, olay sırasında araçta bulunan Ergün C.’nin de hedef alındığı, Orkun Ş.’nin ise silahı doğrultarak ateş etmeye çalıştığı ancak silahın tutukluk yapması sonucu yara almadan kurtulduğu iddia edildi.
İddianamede, kamera kayıtları, kriminal raporlar, otopsi sonuçları ve tanıkların ifadelerine yer verilerek, her iki şüphelinin de iş birliği halinde hareket ederek Çoban’a “kasten öldürme” suçunu işlediği, C.’ye ise “kasten öldürmeye teşebbüs” suçunu işlediği sonucuna varıldı.
Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklar Burhan Ş. ve Orkun Ş.’nin yargılanarak cezalandırılmalarını talep etti. Ayrıca iddianamede, avukat Ramazan Hakan Urul’un Ali Haydar Çoban’ın mümessili olduğu belirtildi.
