İstanbul’da gerçekleştirilen bir operasyonda, evde gerekli izinleri olmayan tarantula, yılan, akrep, iguana, savan varanı, papağan, su kaplumbağası ve Afrika dev salyangozlarına el konuldu ve sahibine para cezası kesildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri, İstanbul’daki bir evde izinsiz olarak bulunan egzotik hayvanlar konusundaki ihbar üzerine harekete geçti. Polis ekipleriyle birlikte operasyon düzenlendi. Yapılan kontrollerde; gerekli izinleri olmayan tarantula, yılan, akrep, iguana, savan varanı, papağan, su kaplumbağası ve Afrika dev salyangozları gibi canlılara el konuldu. Hayvanları bulunduran kişiye para cezası uygulandı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden gelen açıklamada, “Ekiplerimiz tarafından değerlendirilen bir ihbar sonucunda, kolluk kuvvetleriyle işbirliği yapılarak İstanbul’da belirtilen adrese denetim başlatıldı. Yapılan incelemede, gerekli izinleri olmayan birçok egzotik tür tespit edildi. Bu türler arasında tarantula, yılan, akrep, iguana, savan varanı, papağan, su kaplumbağası ve Afrika dev salyangozları bulunmaktaydı ve hayvanlara el konuldu. Hayvanlar koruma altına alınırken ilgili kişiye 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereğince idari para cezası verildi. Yaban hayvanlarının izinsiz olarak bulundurulmasına ilişkin denetimlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz” şeklinde ifadeler yer aldı.
