Güvenlik güçleri, 8 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen geniş kapsamlı arama ve tarama operasyonlarında 34 mağara ve sığınak imha edilirken, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.
Jandarma Genel Komutanlığı, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, terörle mücadele kapsamında yapılan faaliyetlerin amacının, terörden arındırılan bölgelerde arazinin temizlenmesi ve halkın güvenliğini sağlamak olduğunu belirtti.
İHA ve ATAK helikopterlerinin de destek verdiği operasyonlarda, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van illerinde Jandarma Özel Harekât (JÖH), jandarma komando birlikleri ve güvenlik korucularının katılımıyla 2 roketatar, 72 uzun namlulu silah, 1 tabanca, 14 el bombası, 12 mayın, el yapımı patlayıcılar, bin 189 ağır silah mühimmatı, 2 bin 100 elektrikli fünye, 4 telsiz, 3 jeneratör, 14 bin 40 adet çeşitli ebatta ve çapta mühimmat ile 197 kilo kimyasal madde ele geçirildiği bildirildi. Ayrıca, 34 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiği belirtildi.
