Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Toroslarda bahar: 2 bin 400 rakıma taşınan arılar mesaiye başladı

Mersin’in verimli arı üretim merkezlerinden biri olan 2 bin 400

Mersin’in verimli arı üretim merkezlerinden biri olan 2 bin 400 rakımlı Toros Dağları’nda, baharın gelmesiyle arılar bal üretimine başladı. Yağışlı bir kışın ardından Eğriçayır Yaylası’nda çiçeklerle dolu bir atmosferin oluşmasıyla arıcılar, bereketli bir sezon öngörüyor.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de sıcaklıklar yükselirken, 2 bin 400 rakımdaki yaylalara bahar geldi. Sıcak hava ve yüksek nemden kaçan arıcılar, kovanlarını Toros Dağları’nın eteklerindeki yaylalara nakletti. Erdemli ile Silifke ilçeleri arasında bulunan Eğriçayır Yaylası’nda binlerce arının nektar toplamak için çalıştığı görülüyor. Bu yıl arıların kolonilerini genişleterek bol miktarda bal üretmeleri bekleniyor, bu durum da arıcıları sevindiriyor.

Arılarının durumunu değerlendiren bir arıcı olan Celal Çay, “Toros Dağları’nda 2 bin 450 metre rakımlı Eğriçayır Yaylası’ndayız. Arılarımız verimli ve hazırlıklı. Nektarı toplama zamanı geldi. Bu yıl doğa, bol çiçeklerle güzelleşti ve arılarımız da buna hazırlıklı” şeklinde konuştu.

Arıların doğayı iyi okuduğunu vurgulayan Çay, “Arılar, daha fazla nektar getirebilmek için kovanlarını genişletiyorlar. Yavrulu kovanlar, önümüzdeki aylarda doğanın güzelliğini göstergesidir” dedi.

Çay, “Kovanları incelediğimizde yavruların bol olduğunu görüyoruz. Bu yıl verim oldukça yüksek. Kovanları baharla birlikte kademeli olarak taşıyoruz ve Temmuz ortalarında bal hasadı yapacağız. Arılarımızla iş birliği içinde, arılara yiyecek sağlamakla birlikte fazladan bal toplamalarını sağlıyoruz” şeklinde bilgi verdi.

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü’nün Yunus Timleri, yürüttüğü operasyonlar kapsamında durumundan
Sıradaki Haber Kütahya’da kırmızı bültenle aranan hükümlü yakalandı