Güngören’de yaşanan olayda, bir kişi, kendisi gibi evli olan bir kızla evlenme isteğini kabul etmeyen kızın erkek kardeşini sokak ortasında vurarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şüpheli, Mustafa D., Suriye sınırına çok yaklaşmışken yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.
Olay, 15 Haziran 2026 tarihinde Güngören Mareşal Çakmak Mahallesi Vardar Sokak’ta gerçekleşti. Motosikletiyle sokakta bekleyen şüpheli, sokağa giren 21 yaşındaki Hazem Mohammed’a silahla ateş açtı ve Hazem Mohammed hayatını kaybetti.
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı ve saldırganın kimliğini belirledi. Evli olan Mustafa D.’nin, bir süre önce tanışıp beğendiği N. isimli kadınla evlenmek istediği ancak kızın ailesinin buna karşı çıktığı ortaya çıktı. Şüpheli, N.’yi tehdit ederek, “Sen benimle evlenmiyorsun. Ben senin en sevdiğinin, kardeşinin canını alacağım” şeklinde mesajlar atmış.
Cinayet Büro Amirliği ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucunda şüphelinin Hatay’a geçerek sınırdan kaçmaya çalışacağını tespit etti. İnsan kaçakçıları aracılığıyla Suriye’ye götürülmeye çalışılan Mustafa D., tel örgülere 2 kilometre kala yakalandı. Şüphelinin yardımına koştuğu iddia edilen akrabaları da gözaltına alındı. Cinayeti itiraf eden Mustafa D. tutuklandı, diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
