1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın Paylaşımı Türkiye’de Gerginliği Tırmandırdı

İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın Paylaşımı Türkiye’de Gerginliği Tırmandırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yaptığı açıklamayla Türkiye’de tepki dalgasına neden oldu. Katz’ın provokatif ifadeleri, Türk yetkililer tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

Türk Yetkililerden Sert Tepkiler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katz’ın ifadelerini “hadsiz ve arsız” olarak nitelendirerek, bu açıklamaların kabul edilemez olduğunu belirtti. Fidan, “Kabinedeki varlığı iftira ve yalan kusma saplantısından ibaret olan bu şahıs, Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesidir,” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Katz’a yönelik ağır eleştirilerde bulunarak, “Katil ruh hastası, soykırımcı katillerden öğreneceğimiz hiçbir şey yok,” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Katz’ı “soykırımcı” olarak nitelendirirken, “Netanyahu hükümeti, işledikleri soykırım suçları nedeniyle er ya da geç yargılanacaktır,” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’ndan Tepki

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Katz’ın Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan sözlerine karşı çıkarak, “Demokrasi ve hukuku, eli kanlı katillerden öğrenecek değiliz,” şeklinde tepki gösterdi.

Adalet Bakanı Tunç: “Bebek Katilleri Hak Ettikleri Cezayı Çekecek”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Katz’ı “bebe katili” olarak tanımlayarak, “Uluslararası hukuk önünde yargılanacaklar ve hak ettikleri cezayı çekeceklerdir,” dedi.

Filistin’e Destek Mesajları

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Katz’a “katil hükümetin kirli yüzü” diyerek seslendi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz,” ifadeleriyle Türkiye’nin Filistin davasına olan desteğini yineledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Katz, Cumhurbaşkanımızın adını dahi anamaz,” diyerek, Türkiye’nin haklı davasını savunmaya devam edeceğini belirtti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise “Katz’ın ifadeleri bizim için yok hükmündedir,” diyerek, İsrail’in politikalarını eleştirdi.

Bu olay, İsrail ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin gerginliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Türk yetkililer, Katz’ın açıklamalarını kınayarak, Filistin davasına olan desteklerini güçlü bir şekilde ifade ettiler.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın Paylaşımı Türkiye’de Gerginliği Tırmandırdı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin