İstanbul’dan Bursa istikametine seyreden Mehmet Murat Oruç, Osman Gazi Köprüsü girişinde yaşanan kritik bir anı araç kamerasıyla kaydetti. Ters yönden gelen bir otomobilin Oruç’un aracına neredeyse çarpma anı, büyük bir faciadan dönüldüğünü gözler önüne serdi. Olay, 28 Haziran 2026’da sabah saat 05.18 sularında gerçekleşti.
Oruç, köprü üzerinde sol şeride geçtikten birkaç saniye sonra dörtlüleri yakılmış halde ters yönden gelen aracı fark etti. Hızla ilerleyen bu araç, Oruç’un şerit değiştirmesinden kısa bir süre sonra karşılarına çıktı. Sadece 5-6 saniyelik bir zaman dilimi, ciddi bir kaza riskini bertaraf etmelerini sağladı. Oruç, yaşadığı bu korku dolu anları şu sözlerle anlattı: “Trafik kazası kaçınılmaz gibi gözüküyordu. Ancak şans eseri, faciadan son anda dönüldü. Ters istikamette ve yüksek bir hızla ilerliyordu. Eğer o an sol şeritte devam etseydim, sonuçlar çok daha kötü olabilirdi.”
Olayın Osman Gazi Köprüsü girişinde meydana geldiğini belirten Oruç, ters yönde ilerleyen sürücü hakkında yasal işlem başlatacağını ifade etti.
