Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Manisa’da jandarmadan suç örgütlerine ve uyuşturucuya ağır darbe

Manisa’da son altı ayda gerçekleştirilen operasyonlarda 20 terör örgütü mensubu

Manisa’da son altı ayda gerçekleştirilen operasyonlarda 20 terör örgütü mensubu ile 299 şüpheli tutuklandı. Operasyonlar kapsamında milyonlarca kaçak makaron, tonlarca kaçak tütün ve alkol ile yüz binlerce uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca suç geliri olarak değerlendirilen 258,5 milyon TL tutarındaki mal varlığına el konuldu.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 2026 yılının ilk altı ayında gerçekleştirilen operasyonlar, terör, kaçakçılık, organize suçlar, narkotik ve siber suç örgütlerine karşı önemli başarılar elde etti. Bu operasyonlar neticesinde yüzlerce şüpheli yakalanırken, milyonlarca liralık suç gelirine de el konuldu.

Manisa Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak-30 Haziran 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen analiz ve istihbarat çalışmaları sonucunda çeşitli yasa dışı örgütlerle bağlantılı olduğu belirlenen 20 şüpheli yakalandı ve mahkeme kararıyla tutuklandı.

Kaçakçılık, organize suçlar, mali suçlar ve yasa dışı göçle mücadele kapsamında yapılan 211 planlı operasyonda toplam 77 şüpheli tutuklandı. Bu operasyonlarda 7,5 milyon adet makaron, 3,4 ton kaçak tütün, 1,3 ton kaçak alkol ve 4 bin 252 kültür varlığı ele geçirildi. Ayrıca suç geliri olarak değerlendirilen 258 milyon 590 bin TL tutarındaki mal varlığına da el konuldu.

Narkotik suçlarla mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda ise 186 şüpheli tutuklandı ve 315 bin 923 adet sentetik ecza ile 72 kilo 649 gram uyuşturucu ele geçirildi. 1 milyon 839 bin 706 TL tutarında suç geliri de ele geçirildi.

Siber suçlarla mücadelede ise 210 yasa dışı içerik barındıran internet sitesine erişim engellendi. Buna ek olarak yasa dışı bahisle mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda 36 şüpheli tutuklandı.

Ayrıca bireysel silahlanmayla mücadelede 345 tabanca ile 554 av tüfeği ele geçirilirken, aranan 5 bin 467 kişi adli makamlara teslim edildi. Manisa İl Jandarma Komutanlığı, kentteki terör, organize suçlar, kaçakçılık, uyuşturucu ve siber suçlarla mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini duyurdu.

Burdur’da meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil kanala düşerek içinde
Sıradaki Haber Burdur’da otomobil kanala düştü: 2 yaralı