Komşu il Kırşehir’de düzenlenen 6. Lavanta Şenliği ve Yozgat’ın Çekerek ilçesinde başarıyla sürdürülen lavanta turizmi, Yerköylü vatandaşlar için güzel bir ilham kaynağı oldu. Çevredeki başarılı tarım turizmi projelerini takdirle karşılayan ilçe sakinleri, Yerköy’ün de sahip olduğu iklim ve toprak avantajıyla bu kervana katılabileceğini belirterek yerel yönetime yapıcı bir öneride bulundu.
“Kırşehir ve Çekerek Bizim İçin Çok Güzel Birer Örnek”
Kırşehir ve Çekerek’teki lavanta bahçelerinin her yıl binlerce yerli, yabancı ve gurbetçi turisti ağırlayarak bölgeye büyük bir canlılık kattığını ifade eden vatandaşlar, bu başarı hikayelerinin Yerköy için de uygulanabilir bir model olduğunu vurguladılar.
Çevredeki projelerin ilçeye örnek olabileceğini belirten vatandaşlar, taleplerini şu şekilde dile getirdi: “Kırşehir ve kendi ilimizin güzel ilçesi Çekerek, lavanta projeleriyle bölgemize çok güzel değerler kattılar. Oralara giden binlerce turisti ve oluşan huzurlu ortamı gördükçe mutlu oluyoruz. Bizim Yerköy’ümüzün de iklimi ve toprak yapısı lavanta yetiştiriciliğine oldukça müsait. Çevremizdeki bu vizyoner ve başarılı çalışmalar örnek alınarak Yerköy’ümüzde de bir lavanta tarlası hayata geçirilebilir. Bu tür projeler, ilçemizin sosyal hayatına renk katacağı gibi tanıtımına ve gelişimine de çok güzel bir katkı sağlayacaktır.”
Yerköy’ün Konum Avantajı Projeyi Taçlandırabilir
Vatandaşlar, ana yol güzergahı ve Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı üzerinde yer alan Yerköy’ün ulaşım kolaylığı açısından çok büyük bir avantaja sahip olduğuna dikkat çekiyor. Belediyenin öncülüğünde ilçeye kazandırılacak bir lavanta bahçesinin, hem yolculuk yapanların durak noktası olacağı hem de fotoğraf meraklıları için yeni bir cazibe merkezi oluşturacağı öngörülüyor. Vatandaşlar, bu yapıcı projenin ilçeye kazandırılması konusunda yerel yönetime her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ediyor.
