1. Haberler
  2. SAĞLIK
  3. Bu Salgına Dikkat!

Bu Salgına Dikkat!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde ishal, bulantı, kusma ve yüksek ateş şikayetleriyle hastanelere yapılan başvurular arttı. Uzmanlar, özellikle dışarıdan tüketilen gıdalara dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Son günlerde hastanelerin acil servisleri, ishal, bulantı, kusma ve yüksek ateş şikayetleriyle dolup taşıyor. Bu belirtileri yaşayan vatandaşlar, uzun süren hastalıkları nedeniyle tedirgin olarak hastanelere başvuruyor. Özellikle ishal vakalarında ciddi bir artış gözlemleniyor.

 

Gıdalara Dikkat Edin: İyi Pişirin ve Güvenilir Kaynaklardan Tüketin

Acil Servis Uzmanı Prof. Dr. Ersin Aksay, bu artışın büyük ölçüde viral hastalıklardan kaynaklandığını belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Prof. Dr. Aksay, “Bazı hastalarda bulantı, kusma, ateş yüksekliği, yaygın kas ve kemik ağrıları gibi şikayetler görülebiliyor. Uzun süren ishallerde sıvı kaybına bağlı yorgunluk ve halsizlik ortaya çıkıyor. Eğer ishal 3-4 günden fazla sürüyorsa, ishale kan eşlik ediyorsa veya yüksek ateş gibi belirtiler varsa, mutlaka bir uzmana başvurulmalı” dedi.

Prof. Dr. Aksay, özellikle dışarıdan tüketilen çiğ sebzeler ve iyi pişirilmemiş gıdaların bu tür hastalıklara yol açabileceğini belirtti. Aile içinde bir bireyin enfekte olması durumunda hastalığın diğer bireylere bulaşabileceğini vurgulayan Aksay, dışarıdan yenilen yiyeceklerde ve özellikle su kaynağından emin olunmayan yerlerde tüketilen sebze ve meyvelerde dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Ayrıca, kümes hayvanları gibi gıdaların iyi pişirilmesi gerektiğini hatırlattı.

Önlemler:

Gıdaların İyi Pişirilmesi: Kümes hayvanları gibi yiyecekler tüketilmeden önce iyice pişirilmelidir.
Çiğ Sebzelerden Kaçınma: Özellikle güvenilir su kaynaklarından gelmeyen sebze ve meyvelerin tüketiminden kaçınılmalıdır.
Belirtilere Dikkat: Uzun süren ishal, yüksek ateş, bulantı ve kusma gibi belirtiler görüldüğünde mutlaka tıbbi yardım alınmalıdır.

Bu Salgına Dikkat!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin