Konya’nın Seydişehir ilçesinde, 65 yaşındaki Firdevs Üner adlı kadın, hayvanlarını otlatmak için gittiği dağlık alanda kayboldu ve kendisinden 2 gündür haber alınamıyor. Engebeli ve zorlu arazi koşullarına rağmen, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri bölgede kesintisiz bir şekilde arama çalışmalarını sürdürüyor.
Seydişehir ilçe merkezinde yaşayan Seyit Ahmet Üner ve eşi Firdevs Üner, 2 Temmuz tarihinde küçükbaş hayvanlarını otlatmak için Şehir Gediği mevkisine çıktılar. Eşinin bir süre sonra ortadan kaybolduğunu fark eden Seyit Ahmet Üner, çevreyi aramaya başladı ancak eşine ulaşamayınca durumu yetkililere bildirdi. Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye jandarma, AFAD ve Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi. Firdevs Üner’in en son görüldüğü Şehir Gediği mevkisi, arama çalışmalarının odağı haline getirildi ve geniş çaplı arama kurtarma faaliyetleri başlatıldı.
65 yaşındaki Firdevs Üner’in kaybolmasının ardından, ekiplerin bölgede yaptığı arama çalışmaları devam ediyor. Zorlu doğa koşullarına rağmen, arama kurtarma personeli büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürerek kayıp kadını bulabilmek için ellerinden geleni yapıyor.
