1. Haberler
  2. GENEL
  3. Yerköy’lü Ailelere Müjde! her ay 6.545 TL ödeme yapılacak

Yerköy’lü Ailelere Müjde! her ay 6.545 TL ödeme yapılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, çocuğunu okula gönderen milyonlarca aileyi sevindirecek önemli bir haberi duyurdu. Maddi durumu yetersiz olan ailelere, her ay 6.545 TL tutarında destek ödemesi yapılacak. Okulların açılmasına az bir süre kala, eğitim masrafları nedeniyle zorlanan velilere büyük bir kolaylık sağlayacak olan bu destek, 12 ay boyunca düzenli olarak verilecek.

Eğitim Masraflarına Destek: SED Programı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programı kapsamında sunulacak bu ödemeler, ailelerin maddi yükünü hafifletmeyi amaçlıyor. SED yardımları, ailelerin ihtiyaç durumuna göre 5.000 TL ile 7.000 TL arasında değişiklik gösterebilecek. Bu destek, velilerin eğitim masraflarını daha rahat karşılayabilmelerini sağlayacak.

 

Yozgatlı Ailelere Müjde Destek Ödemesi Almayan Kalmasın!

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Destekten yararlanmak isteyen aileler, en yakın Sosyal Hizmet Merkezi’ne başvurabileceği gibi, e-Devlet üzerinden de başvurularını gerçekleştirebilecekler. Ancak, bu destekten yalnızca ekonomik yoksunluk çeken ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken aileler yararlanabilecek. Başvuruların ardından, ailelerin durumu titizlikle incelenerek yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

 

SED Yardımı Nedir?

SED yardımı, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ve geçim sıkıntısı çeken ailelere, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar geçici bir süre için sunulan ekonomik ve psiko-sosyal destek programıdır. Bu yardım, ailelerin çocuklarını en iyi şekilde yetiştirebilmeleri için önemli bir destek sağlar ve onların yaşam kalitesini artırmayı hedefler. haber merkezi

Yerköy’lü Ailelere Müjde! her ay 6.545 TL ödeme yapılacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin