1. Haberler
  2. OTOMOBİL
  3. Hyundai, yıllık 5.5 milyon satış ve 21 yeni elektrikli model hedefliyor

Hyundai, yıllık 5.5 milyon satış ve 21 yeni elektrikli model hedefliyor

hyundai - yerköy haber
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hyundai Motor Company Başkanı ve CEO’su Jaehoon Chang etkinlikte stratejileri açıklayarak, markanın satış hacmini 2023 yılına göre yüzde 30 oranında artırmayı planlanladıklarını söyledi.

2030 yılına kadar küresel olarak yılda 5.5 milyonluk bir satış hedefleyen Hyundai, aynı zamanda bu rakamın 2 milyon adetinin de EV model olmasını planlıyor.

Yatırımlarını ve tüm çalışmalarını bu yöne doğru yoğunlaştıran Hyundai, öncelikli olarak Kuzey Amerika ve Çin pazarı için tek bir şarjla 900 km’den fazla menzile sahip yeni bir EV türü olan yeni EREV (Uzun Menzilli Elektrili Araç) modellerini tanıtmayı hedefliyor. Hyundai ayrıca, 2030 yılına kadar uygun fiyatlı modelden lüks ve yüksek performansa kadar çeşitlilik gösteren 21 yeni EV modeli de tanıtmış olacak. Ana odak noktasını elektrifikasyona veren Hyundai, iyileştirilmiş performans ve yakıt verimliliğine sahip gelişmiş yeni nesil hibrit sistemini de tanıtacak.

hyundai yeni model

Hyundai’den yeni hibrit modeller

Hyundai, tescilli TMED hibrit sistemiyle yıllardır hibrit pazarının ön saflarında yer alıyor. Yeni Hyundai Dynamic Capabilities stratejisi kapsamında, hibrit pazarındaki konumunu daha da güçlendirmek için yatırımlarını artıran Hyundai, hibrit sistemini kompakt ve orta boy otomobillerin ötesine taşıyarak küçük, büyük ve lüks araçlara doğru genişletecek. Mevcut yelpazesini 7 modelden 14 modele çıkaracak olan Hyundai, aynı zamanda lüks markası Genesis’i de kapsayacak şekilde geliştirecek.

Hyundai EV serisinin genişletilmesi ve yeni uzun menzilli modeller

Yeni EREV, yüksek maliyetli pil kapasitesini azaltarak müşteri talebini artırmak ve benzer EV’lerle maliyet rekabetini güvence altına almak için mevcut motorun kullanımını en üst düzeye çıkarıyor. Yeni EREV modeller, tam şarj edildiğinde 900 km’nin üzerinde üstün bir sürüş menzili sunarken hem yakıt ikmali hem de stressiz şarj olanağı sağlıyor. Bu araçlar, elektrifikasyonda önemli bir köprü görevi görecek.

hyundai - yerköy haberleri

haber merkezi

Hyundai, yıllık 5.5 milyon satış ve 21 yeni elektrikli model hedefliyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin