Muş’ta Murat Nehri’ne düşen 10 yaşındaki Berat Karakaya’nın bulunması için sürdürülen arama kurtarma çalışmaları, 167 personelin katılımıyla 7. gününde de aralıksız devam ediyor. Muş AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda Özdilek köyünde başlatılan çalışmalara, İl Jandarma Komutanlığı, Van Jandarma Sualtı Arama Kurtarma timleri, Van Emniyet Müdürlüğü dalgıç polisleri, Siirt AFAD, Bitlis AFAD, Erzurum AFAD ve Diyarbakır Jandarma dalgıç ekipleri ile 112 Acil Sağlık ekipleri ve UMKE ekipleri destek veriyor.
Arama çalışmalarını hızlandırmak amacıyla Alparslan-1 ve Alparslan-2 barajlarının kapakları kapatılarak nehrin su seviyesi düşürüldü. Nehir boyunca 2 sonar cihazı, 9 bot, 2 drone ve 1 İHA ile su üstü ve su altı aramaları sürdürülüyor. Şu ana kadar 40 kilometrelik alanda arama yapılırken, Muş Belediyesi ve Kızılay, ailelere ve görevlilere destek olmak için bölgede hazır bekliyor.
Muş AFAD İl Müdürü Ahmet Daştemir, arama çalışmalarının 7. gününde 167 personel ile devam ettiğini belirtti. Barajların su seviyesinin düşürülmesinin arama çalışmalarına önemli katkı sağladığını vurgulayan Daştemir, ekiplerin su seviyesi düşen bölgelerde titizlikle aramalarını sürdürdüğünü ifade etti. Daştemir, “Bugün, yarın ve ilerleyen günlerde de aynı kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve umudumuz kayıp çocuğumuzu en kısa sürede bulup ailesine kavuşturmaktır” dedi.
