Yozgat’ın Yerköy ilçesinde hasat sezonunun başlamasıyla birlikte tarım arazilerinde oluşabilecek yangın risklerine karşı emniyet ekipleri harekete geçti. Yerköy İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, hasat döneminde traktörlerin ve bunlara bağlı tarım ekipmanlarının çıkarabileceği olası yangınları önlemek amacıyla geniş kapsamlı bir bilgilendirme çalışması yapıldı. Uygulama kapsamında tam 86 traktör sürücüsü, araçlarında bulunması yasal zorunluluk olan yangın söndürme tüpleri konusunda tek tek uyarıldı ve bilgilendirildi.

Tarlalarda ve ana arterlerde yürütülen sıkı denetimler sırasında sadece bilgilendirmeyle yetinilmeyerek yasal mevzuatlara uymayan sürücülere karşı da cezai yaptırımlar uygulandı. Yapılan kontrollerde kurallara riayet etmediği tespit edilen 16 traktör sürücüsüne toplamda 47.400 TL idari para cezası kesildi.

Emniyet yetkilileri, hem çiftçilerin can ve mal güvenliğini korumak hem de milli servetimiz olan ekili arazilerin kül olmasını engellemek adına benzer trafik ve güvenlik denetimlerinin hasat dönemi boyunca aralıksız süreceğini bildirdi.
