1. Haberler
  2. GENEL
  3. Okullar başlıyor Çocuğunuzu enfeksiyondan korumak için en önemli şey el hijyeni

Okullar başlıyor Çocuğunuzu enfeksiyondan korumak için en önemli şey el hijyeni

yerköy-haber
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÇOCUK SAĞLIĞI UZMANI DR. CENK ÇELİK, ÇOCUKLARI ENFEKSİYONDAN KORUMAK İÇİN EN ETKİLİ YÖNTEMİN İSE EL HİJYENİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

2024-2025 eğitim öğretim yılı, 9 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Çocuklar, kalabalık sınıf ortamlarına girecek. Mevsimin de yavaş yavaş soğuması ile enfeksiyon hastalıkları sık görülmeye başlanacak. İstanbul Beykent Üniversite Hastanesinden Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Cenk Çelik de ailelerin çocuklarını enfeksiyon hastalıklarından koruyabilmesi adına çeşitli önerilerde bulundu.

En az 30 saniye ellerini ovalasınlar

“En etkili ve en güvenilir yöntem el hijyenine dikkat etmeleridir” diyen Dr. Çelik, “Bu yüzden aileler, çocuklarını el hijyeni konusunda detaylı şekilde eğitmelidir. El yıkama alışkanlığını çocuklarını kazandırmalılar. Ellerini bol suyla tüm yüzeylere gelecek şekilde; el sırtı, avuç içi, el bileği, parmak araları, özellikle tırnak yataklarını içerir şekilde bol köpüklü sabunlu suyla yıkamalılar. En az 30 saniye ovalamalılar. Ardından da bol suyla durulamalılar. Maymun çiçeğinde de henüz tespit edilen bir bulgu yok. Ancak yakın temas ve sıvı bulaşışıyla geçtiğini biliyoruz. Bu yüzden el ve kişisel hijyen çocukları bu konuda da koruyacaktır” açıklaması yaptı.

Okullar başlıyor Çocuğunuzu enfeksiyondan korumak için en önemli şey el hijyeni
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin