1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İmzasıyla AK Parti Kongreye Gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İmzasıyla AK Parti Kongreye Gidiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Partide Büyük Değişim Rüzgarı Esiyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’yi 8. Olağan Büyük Kongre’ye götürecek kararı imzaladı. Kongre takvimi 4 Eylül’de başlayacak, ilk kongreler ise 12 Ekim’de belde ve ilçelerde yapılacak. 2025’in Mayıs ayında büyük kongrenin yapılması planlanıyor.

Hazırlıklar Hız Kesmiyor

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ana gündem maddesi, partiyi kongre sürecine hazırlamak oldu. Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre hazırlıklarıyla ilgili geniş kapsamlı bir sunum yaparak, takvimin ayrıntılarını MKYK üyeleriyle paylaştı.

Kongre Takvimi Netleşti

Planlanan takvime göre, AK Parti’de kongre süreci 4 Eylül’de resmen başlayacak. İlk kongreler 12 Ekim’den itibaren belde ve ilçelerde yapılacak. İl kongrelerinin ise Nisan 2025’e kadar tamamlanması hedefleniyor. Büyük kongrenin ise 2025 Mayıs ayında yapılması planlanıyor.

Partide Önemli Değişiklikler Bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti içinde ve kamuoyunda uzun süredir devam eden değişim taleplerine yanıt olarak, “Değişim, bizim belirlediğimiz takvimde ve zeminde olacak” diyerek, büyük kongrenin bu süreçteki en önemli adım olacağını vurguladı. Kongre süreciyle birlikte hem il-ilçe yönetimlerinde hem de parti yönetiminde önemli oranda değişimlerin olması bekleniyor.

Genç Kadrolar Ön Plana Çıkacak

Erdoğan, özellikle 2028 seçimlerini de göz önünde bulundurarak, MKYK’da kapsamlı bir değişime gitmeyi planlıyor. Parti vitrininin daha genç kadrolardan oluşacağı ifade ediliyor. Erdoğan, önceki kongre ve seçim süreçlerinde mevcut kadrolarının yüzde 50’den fazlasını değiştirmişti. AK Parti kaynaklarına göre, önümüzdeki kongrede daha yüksek oranda bir değişimin olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu değişikliklerle birlikte, AK Parti’nin 2028 seçimlerine daha dinamik ve genç bir kadro ile hazırlanması hedefleniyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İmzasıyla AK Parti Kongreye Gidiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin