Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yangına uykuda yakalanan 22 kişilik aile kurtarıldı

Sarıkum Köyü’nde meydana gelen yangında, 22 kişilik bir aile son

Sarıkum Köyü’nde meydana gelen yangında, 22 kişilik bir aile son anda kurtulmayı başardı. Erken saatlerde çıkan yangını fark eden bir tır şoförü, ailenin evinden çıkarak hayatlarını kurtardı.
Yangın sabah saat 05.00 sularında, henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü ortaya çıktı. Olay, tesadüfen geçen bir tır sürücüsü tarafından fark edildi ve hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri derhal olay yerine yönlendirildi. Ekiplerin başarılı müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alındı ve aile tahliye edildi. AFAD ekipleri, evini kaybeden aile için hızla iki çadır kurarak ilk barınma ihtiyaçlarını karşıladı.
Yangında zarar gören ev sahibi Tahir Pilatin, “Sabah 05.00 civarında annemin evinin yandığını söyleyen bir telefon aldım. Hemen Güroymak’tan yola çıkarak buraya geldim. Tır sürücüsü, uzaktan dumanı görüp eve gelerek uyuyan aileyi kurtardı. Eğer o yardımsever sürücü olmasaydı, ailemden kimsenin sağ kalma şansı olmayabilirdi. Kendisine minnettarız” dedi.
Pilatin, hızlı bir şekilde müdahale eden AFAD, itfaiye ve jandarma ekiplerine teşekkür ederek, “Ellerinden geleni yaptılar. AFAD ekipleri çadırlarımızı kurdu ve yanımızda oldular. Tüm ekiplere minnettarız” ifadelerini kullandı.
Yangında evlerindeki neredeyse tüm eşyaları kaybettiklerini belirten Pilatin, “Eşyalarımızın yüzde 99’u kullanılamaz hale geldi. Ailem oldukça zor durumda” şeklinde konuştu.
Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Söke ilçesindeki makilik ve zeytinlik alan yangını korkuya neden oldu
Sıradaki Haber Söke’de makilik ve zeytinlik yangını