1. Haberler
  2. GENEL
  3. Verim Yüksek, Fiyat Düşük

Verim Yüksek, Fiyat Düşük

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde patates hasadı başladı. Bu yıl yüksek verim ve kalite elde eden üreticiler, tarladan satış fiyatlarının düşüklüğünden şikayetçi. Fiyatlar geçen yıla göre 4-5 lira seviyelerine geriledi.

Yozgat’ın Aydıncık ilçesindeki Kümbet Ova’da patates hasadı hızla devam ederken, üreticiler bu yılki verim ve kalite artışının yüzlerini güldürdüğünü, ancak tarladan satış fiyatlarının düşük olmasının hayal kırıklığı yarattığını belirtti. Binlerce dekar alanda patates ekimi yapılan Yozgat’ta, pazar sıkıntısı ve düşük fiyatlar üreticileri zor durumda bırakıyor.

 

Yozgat'ta Patates Hasadı Başladı Fiyatlar Çiftçiyi Üzdü!

Verim Yüksek, Fiyat Düşük

Aydıncık’ta bu yıl 30 bin dönüm alana patates ekildiğini söyleyen üretici Hayrullah Karadavut, “Verim çok iyi, çiftçiler dönüm başına 1’e 7 oranında ürün elde ediyor. Ancak tarladan satış fiyatları geçen yılın çok altında. Geçen sene patates kilogramı tarlada 12-13 lirayken bu yıl 4-5 lira arasında satılıyor” dedi.

 

Yozgat'ta Patates Hasadı Başladı Fiyatlar Çiftçiyi Üzdü!

Pazar Sıkıntısı Üreticiyi Zorluyor

Bu yıl patates üretiminde pazar sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Halil İbrahim Karadavut, “Üretim ve verim çok yüksek, ancak pazar bulmak zor. Geçen yıl kaliteli patatesi 15 liraya kadar satmıştık, bu yıl ise fiyatlar 4-5 lira arasında. Çiftçiler, aracılara tarladaki patateslerini satabilmek için neredeyse yalvarır hale geldi” diye konuştu.

 

Yozgat'ta Patates Hasadı Başladı Fiyatlar Çiftçiyi Üzdü!

Verim Yüksek, Fiyat Düşük
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin