Bartın’da bir iş hanının bodrum katındaki tuvalet havalandırma sisteminde meydana gelen yangın korku ve endişeye sebep oldu. İddialara göre, Bayraktarlar iş hanı Kemerköprü Mahallesi 155. Caddesi’nde bulunuyor ve akşam saatlerinde tuvaletin havalandırma borusundan yükselen dumanlar olay yerine gelenleri tedirgin etti. Neyse ki, bodrum katta boş bir iş yeri bulunması faciayı önledi ve itfaiye ekipleri hızla olaya müdahale etti. Polis ve bekçiler, iş hanının çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldılar.
Duman nedeniyle görüş mesafesinin azaldığı iş hanına giren itfaiye ekipleri, vantilatör sistemleri kurarak dumanı tahliye etmeye başladı. Bununla birlikte, teknik ekipler işhanının elektriklerini kesti. Ekipler, dumanın tahliyesinin ardından soğutma çalışmalarına başlayarak yangının çıkış nedenini araştırmaya başladılar.
İlk bulgular, yangının tuvaletin havalandırma sisteminde biriken çöplerden kaynaklandığını ve atılan sigara izmaritinin alevlenmeye sebep olduğunu düşündürüyor.
