Gülistan Doku soruşturması kapsamında, daha önce şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınan ve hala cezaevinde tutuklu bulunan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel ile koruma polisi Şükrü Eroğlu ve eski polis memuru Gökhan Ertok’un Erzurum Adliyesi’nde ek ifadeleri alındı ve adli işlemleri tamamlandı. Üç şüpheli, nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından 6 ayrı suçtan tutuklandı.
Gülistan Doku olayıyla ilgili eski Vali Tuncay Sonel ve eski polis memuru Gökhan Ertok arasında yasa dışı teknik takip ve dijital verilere müdahale içerikli WhatsApp yazışmaları tespit edildi. MASAK incelemeleri sonucunda, koruma polisi Şükrü Eroğlu’nun banka hesabı üzerinden Gökhan Ertok’a para transferleri yaptığı belgelendi. Tuncay Sonel, Şükrü Eroğlu ve Gökhan Ertok’a bilişim suçlarından tutuklama kararı verildi ve güvenlik önlemleri altında Erzurum Şehir Hastanesi’ne sevk edildiler.
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in koordinasyonunda üst düzey yöneticilerin kamu gücünü, resmi himaye zırhlarını ve bürokratik nüfuzlarını kullanarak adli, dijital ve tıbbi sistemlere müdahale ettiği belirtildi. Soruşturma verileri ve maddi delillerle desteklenen bu kanaate dayanarak, 19 şahsa yönelik şüpheli işlemler yapıldığı düşünülen operasyonlar sonucunda 18 şüphelinin 16 ilde eş zamanlı olarak yakalandığı vurgulandı.
