1. Haberler
  2. ASAYİŞ
  3. DAĞLARI AYAĞININ ALTINA ALAN YOZGATLI

DAĞLARI AYAĞININ ALTINA ALAN YOZGATLI

yerköy haberleri
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yozgat Akdağmadeni Gökdere Köyü nüfusuna kayıtlı olan, uzun zamandır Bursa’da ikamet eden Bursa Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nde Veri Hazırlama Memuru olarak vazife yapan ve yıllardır dağcılık sporu ile ilgilenen Tekin Keskin; Türkiye’de 3 bin metrenin üstünde bulunan bütün dağlara çıkmayı başaran ülkemizin önde gelen dağcılarından biri konumunda bulunuyor. Son olarak Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’na ve Cilo Dağı’na çıkmayı başaran dağcımız Tekin Keskin; kendisi gibi yeni dağcıların yetişmesi içinde çalışmalarını sürdürüyor. ‘Dağları ayağının altına alan sporcu’ olarak adlandırılan Tekin Keskin, ülkemizin ve memleketimizin gururu oldu.

Resim önizlemesi

‘ÇIKMADIĞIM HİÇ DAĞ KALMADI’

Aynı zamanda Deprem Arama Kurtarma Eğitici Eğitmeni olan Bursa Yozgatlılar Federasyonu Kurucu üyelerinden olan ve profesyonel dağcı olarak sporsal faaliyetlerini sürdüren Tekin Keskin Türkiye’nin en yüksek birinci dağı olan Ağrı Dağı’ ile yine en yüksek ikinci dağı olan Cilo Dağı’na tırmanarak dağların zirvesine Türk Bayrağı’na diken Tekin Keskin, “ Bu güne kadar yurt içi ve yurt dışında yüzlece dağa tırmanışlar gerçekleştirdim.  Son olarak Ağrı Dağı’na ve Cilo dağına çıktım. Bu iki dağ, çok yüksek ve ülkemizin çıkması en zor olan dağlarıdır. 20 yıldır profesyonel olarak dağcılık yapıyorum. Türkiye’ne 3 bin metrenin üzerinde olup da çıkmadığım hiçbir dağ kalmadı. İran ve Gürcistan gibi yüksek dağları olan ülkelerin dağlarına da çıktım.   Ülkemizde ki Kaçkar Dağı’na 5 kez, Erciyes Dağı’na 14 kez, Süphan Dağı’na 2 kez, Bursa Uludağ’a 122 kez çıkış yaptım.” dedi.

Resim önizlemesi

ÜLKEMİZİN GURUR OLDU

Yaptığı tırmanışlarla ‘ Dağları ayaklarının altına alan sporcu’ olarak bilinen Tekin Keskin, son olarak Ağrı Dağı’nın tepesine bu sporu yeni nesle öğretmek için var gücüyle çalıştığını da söyledi. Tekin Keskin, “ Bu bir tutkudur. Bu bir sevdanın adıdır. Çok zor şartlarda dağa tırmanıyorsunuz; zirveye ulaşınca bütün yorgunluğunuz son buluyor. Türkiye’ne çıkmadığım yüksek dağ kalmadı. Hepsinin zirvesine ulaştım. Son olarak tırmanılması oldukça zor olan Ağrı Dağı’nın zirvesine Türk Bayrağı’nı dikmenin gururunu yaşadım. Aynı zamanda Cilo Dağı’na çıkarak, zirveye ulaştım. Herkese bu sporu tavsiye ediyorum’ dedi.

Resim önizlemesi

ÜÇ ÇOCUK BABASI

20 yıldır dağcılık sporu ile ilgilenen Tekin Keskin, biri hakim, biri elektronik mühendisi ve diğeri ise iktisatçı üç çocuk babası. Aynı zamanda bir çok sivil toplum kuruluşunda vazife yapan Tekin Keskin, arama kurtarma ekibinde eğitmen olan eğitmenlere, ders veriyor. Topluma ve millete faydalı olmak için çalıştığını belirten Tekin Keskin; ‘ Herkesin bu ülke için yapacağı bir şey vardır. Bizde elimizden gelen gayreti göstererek gece-gündüz demeden çalışıyoruz.” dedi.

HABER MERKEZİ

DAĞLARI AYAĞININ ALTINA ALAN YOZGATLI
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin