1. Haberler
  2. TEKNOLOJİ
  3. Yapay zeka destekli engelleri aşan proje; Türkiye ikincisi oldu!

Yapay zeka destekli engelleri aşan proje; Türkiye ikincisi oldu!

yerköy haber
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muharrem Kırak danışmanlığında geliştirilen yapay zeka destekli tekerlekli sandalye, Teknofest Engelsiz Yaşam Teknoloji Yarışması’nda büyük başarı elde etti. Proje, Boğazlıyan’da Fen Bilimleri öğretmeni olarak görev yapan Samet Cengiz ve MEB Yeğitek’te görev yapan Mehmet Akınol tarafından hayata geçirildi ve Türkiye ikincisi oldu.

 

Yozgat'tan Teknofest'te Büyük Başarı

Engelleri Aşan Teknoloji

Yapay zeka destekli tekerlekli sandalye, engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak ve onların günlük yaşamda daha özgür hareket edebilmesini sağlamak amacıyla geliştirildi. Teknofest Engelsiz Yaşam Teknoloji Yarışması’nda sergilenen proje, jüri tarafından büyük beğeni topladı ve Türkiye çapında ikinci olmayı başardı.

 

Yozgat’tan Büyük Başarı

Yozgat'tan Teknofest'te Büyük Başarı

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin bu başarıya imza atan ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Teknofest’te Yozgat rüzgarı esiyor ve bu projeyle şehrimiz, teknoloji alanında engelleri aşan bir örnek sergiliyor.

Yapay zeka destekli engelleri aşan proje; Türkiye ikincisi oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin