1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Cuma günleri resmi tatil mi oluyor?

Cuma günleri resmi tatil mi oluyor?

cuma günleri tatilmi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cuma günlerinin tatil ilan edilmesi konusu yeniden gündeme oturdu. Özellikle öğrenciler, bu haber karşısında büyük heyecan yaşarken, sosyal medyada binlerce kişi arama motorlarına yöneldi.

Aynı zamanda, “Cuma tatil olsun” paylaşımının altına gelen yorumlar hızla çoğalırken, on binlerce kullanıcı “Cuma günü resmi tatil ne zaman olacak?” sorusunu da yanıt aramaya başladı.

Türkiye’de çalışma düzenine göre, kamuda 5 günlük bir çalışma modeli uygulanıyor. Ancak özel sektörde bu durum farklılık gösterebiliyor; pek çok iş yerinde çalışma süresi 6 hatta 7 güne kadar uzayabiliyor.

RESMİ AÇIKLAMA YER ALMIYOR

Özellikle Avrupa’da çalışma saatlerinin düşürülmesine yönelik tartışmaların ardından, Türkiye’de de benzer bir tartışma başladı. Çalışma saatlerinin düşürüleceği iddiaları, Cuma günlerinin de resmi tatil olabileceği yönündeki söylemleri beraberinde getirdi. Sosyal medyada geniş yankı bulan bu tartışma, Türkiye’de çalışma saatlerinde bir değişiklik olup olmayacağı sorusunu gündeme taşıdı ancak Türkiye’de cuma gününün resmi tatil olacağına yönelik resmi bir açıklama yer almıyor.

Cuma günleri resmi tatil mi oluyor?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin