1. Haberler
  2. GENEL
  3. Tarım Bakanından çiftçilere müjde! Desteklere büyük zam geldi

Tarım Bakanından çiftçilere müjde! Desteklere büyük zam geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı üreticilere sağlanan desteklerdeki artışlara ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Eylül ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi dün itibariyle ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına aktarıldı. 2.000.000.000 TL’ye yaklaşan tarımsal desteğin sağlanmasının ardından detaylara ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı eylül ayının üçüncü tarımsal destek ödemesinin alt başlıkları arasında yer alan çiğ süt desteğini TC kimlik numarasının son hanesine göre ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatıracak. Söz konusu desteklere ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken, Bakan İbrahim Yumaklı desteklerdeki artışlara ilişkin de bilgilendirmede bulunmaya devam ediyor.

Tarım Bakanlığı Destek Ödemesi Zammı

 

Tarım ve Orman Bakanlığı önceki aylarda olduğu gibi eylül ayında da üreticileri ilgilendiren desteklere ilişkin düzenli olarak bilgilendirmede bulunuyor. Eylül ayı boyunca üç farklı tarımsal destek ödemesi ülke genelindeki çiftçilerin hesaplarına yatırılırken, önümüzdeki hafta cuma günü farklı alt başlıklardan oluşan eylül ayının dördüncü tarımsal destek ödemesinin verilmesi halinde de kamuoyu bilgilendirilecek. 

 

Tarımsal desteklere ilişkin gelişmeler yakından takip edilirken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı üreticileri ilgilendiren çeşitli düzenlemelere ilişkin de bilgi veriyor. Bu kapsamda, Bakan İbrahim Yumaklı’nın açıklamasına göre önceki döneme bakarak destek ödemeleri dört kata yakın oranında artırıldı. desteklerdeki artışlara ilişkin bilgi veren Bakan Yumaklı “Üreticilere destekleri belirledik. Önceki döneme bakarak 4 kata yakın destekleri artırdık. Bu sene hiç şap hastalığı konuşmadık. Çünkü tedbirleri aldık” dedi.

Desteklerdeki artışlar, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yurt çapındaki çiftçilere ilettiği tarımsal destekler ülke genelindeki üreticiler tarafından yakından takip edilirken, önümüzdeki süreçlerde desteklerin hangi tarihlerde verileceği merak ediliyor. Eylül ayının dördüncü tarımsal destek ödemesinin de önümüzdeki hafta cuma günü verilmesi halinde bakanlığın resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından bilgilendirme metinleri yayınlanacak. 2024 yılının son haftalarına kadar tarımsal destekler iletildikçe bakanlık açıklamalarda bulunacak.

Tarım Bakanından çiftçilere müjde! Desteklere büyük zam geldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin