1. Haberler
  2. GENEL
  3. Hububatta gözler 15 Ekimde!

Hububatta gözler 15 Ekimde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hububat piyasasında fiyatlar bu şekilde iken bütün gözler buğdaydaki ithalat yasağının 15 Ekim’de kaldırılıp kaldırılmayacağına çevrilmiş durumda. Bilindiği üzere dahilde işleme rejimi kapsamında buğday ithalatı 15 Ekim’e kadar durdurulmuştu. Sanayici Tarım Bakanlığına ithalat yasağının biran önce kaldırılması yönünde baskı yaparken, Bakanlık 15 Ekim’den önce ithalat yasağının kaldırılmasının mümkün olmadığını açıklamıştı.

SEKTÖRDE 2 SENARYO KONUŞULUYOR!

Peki, buğdayda ithalat yasağı 15 Ekim’de kaldırılacak mı? İthalat yasağı kaldırılırsa iç piyasa fiyatlar bundan nasıl etkilenecek?

Sektör yetkililerinden alınan bilgilere göre, ürün bolluğundan dolayı ithalat yasağının kaldırılmayarak ihracatçıya iç piyasadan ürün verilebileceği belirtiliyor. Ancak bu kararın tek sıkıntısının Hazine’ye ek yük getirmesi olduğunun altı çizilirken, “İç piyasada ürün bol, ihracatçının talebi buradan karşılanabilir” değerlendirmeleri yapılıyor. Diğer yandan ithalat yasağının yıl sonuna kadar uzatılma ihtimalinin de bulunduğu ifade edilirken, bu kararın da sanayiciyi ihracat pazarında ciddi anlamda sıkıntıya sokma ihtimali konuşuluyor.

İTHALAT YASAĞI KALKARSA FİYATLAR NASIL ETKİLENİR

Hükümetin bu iki yoldan birini tercih etmeyerek ithalat yasağını 15 Ekim’de kaldırması durumunda iç piyasada yükseliş trendinde olan fiyatların yönünü aşağı yönlü değişeceğine işaret ediliyor.

Hububatta gözler 15 Ekimde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin