1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Eskişehir’de 1,5 Milyonluk Banka Vurgunu! Şüpheli Çalışandan Şok Eden İtiraf!

Eskişehir’de 1,5 Milyonluk Banka Vurgunu! Şüpheli Çalışandan Şok Eden İtiraf!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eskişehir’de bir banka çalışanının, 1,5 milyon lirayı “uyuyan hesaplar” üzerinden zimmetine geçirdiği ortaya çıktı. Skandal, bir müşterinin dikkatli davranmasıyla gün yüzüne çıktı. Onur U. isimli çalışan, yaşlı ve internet bankacılığını sık kullanmayan 20 müşterinin hesaplarından paraları kendi hesabına aktardı. Olay, banka yetkililerinin incelemesi sonucu deşifre edildi ve Onur U. hemen gözaltına alındı.

Borç Batağında Vurgun Planı!

Gözaltına alınan banka çalışanı ifadesinde, borçlarını ödemek için bu suçu işlediğini itiraf etti. Emniyet güçleri zanlının banka hesapları üzerinde yaptığı işlemleri mercek altına aldı. Sorgusu devam eden zanlı, suçunu kabul etti ancak mağdurlar, nasıl bu kadar uzun süre fark edilmediğini merak ediyor.

Müşteriler Harekete Geçti

Olayı fark eden mağdur müşterilerden biri, şüpheli bir işlem üzerine bankaya başvurdu. Bankanın yaptığı incelemelerde, sadece bu kişinin değil, toplam 20 hesabın dolandırıldığı anlaşıldı. “Uyuyan hesaplar” olarak bilinen bu tür hesapların, internet bankacılığına aşina olmayan ve uzun süre işlem yapılmayan hesaplar olması, Onur U.’nun işini kolaylaştırdı.

Adliyeye Sevk Edildi

Onur U., sorgusunun ardından “zimmet” suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Emniyet yetkilileri, başka mağdurların olup olmadığını araştırırken, olayın boyutlarının büyümesi ihtimali gündemde.

Eskişehir’de 1,5 Milyonluk Banka Vurgunu! Şüpheli Çalışandan Şok Eden İtiraf!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin