Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Darbeci FETÖ’cü Burkay Karatepe’nin ablası adliyeye sevk edildi

FETÖ’cü bir grup tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişimi

FETÖ’cü bir grup tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast düzenlemek amacıyla hareket eden ve firar eden ihraç edilmiş yüzbaşı Burkay Karatepe’nin yardımına koşan ablası Ayşe Alanur Karatepe, Muğla’nın Menteşe ilçesinde polis tarafından yakalanarak adli makamlara sevk edildi.
Karatepe’nin 15 Temmuz’daki suikast girişimi sırasında görev alan ve 1 Ağustos 2026’da hücre evinde yakalanan Burkay Karatepe’nin, 2023’ten itibaren örgüt üyeleriyle haberleşmek için e-posta üzerinden iletişim kurduğu Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından ortaya çıkarıldı.
Yapılan incelemeler sonucunda, Karatepe’nin kaçış planları, ailesine bilgi verilmesi gibi konuları içeren e-postalar kullandığı belirlendi. Ablası Ayşe Alanur Karatepe’nin de Burkay Karatepe’yi gizlemeye yardım ettiği saptandı ve Muğla’da yakalandı. Polis, Ayşe Alanur Karatepe’nin digital materyallerini inceleyerek, Burkay Karatepe’ye yardım ettiği tespit edildi.
Karatepe’nin kaldığı otel odasında, aracında ve ikamet ettiği yerde yapılan aramalarda çeşitli elektronik eşyalara el konulmuştu. Abla Karatepe’nin ise Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandıktan sonra savcılığa sevk edildi.

Salihli ilçesinde meydana gelen bir kaza sonucunda motosiklet sürücüsü hayatını
Sıradaki Haber Manisa’da motosiklet park halindeki tıra çarptı: 1 ölü