1. Haberler
  2. GENEL
  3. Pancar nakliyesinde tonaj uyarısı!

Pancar nakliyesinde tonaj uyarısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pancar hasadı başlarken, çiftçiye gönderilen nakliye uyarısı dikkat çekti. Kamyonla 25-26 tona kadar pancar taşınırken, çiftçiye gönderilen mesajla taşınabilecek pancar miktarı en fazla 17-18 ton olacak. Bu da çiftçinin nakliye maliyetini artıracak.

Yozgat’ta, Kaymakamlık tarafından çiftçiye bir mesaj gönderilerek, pancar yüklü kamyonların trafik kanununa göre en fazla 17-18 ton olacağı aksi takdirde cezaya maruz kalacakları bildirildi.

ÇİFTÇİYE NAKLİYE ÜCRETİ ZATEN DÜŞÜK AÇIKLANDI, MASRAFLAR DAHA DA ARTACAK!

Gelen mesaja tepki gösteren çiftçiler, “Zaten nakliye desteği çok düşük açıklandı. Çiftçi bundan dolayı mecbur fark ödüyor. Bir de tonaj düşümünden dolayı daha büyük zarar edeceğiz” dile getirdi. Bu seneye kadar böyle bir uygulama olmadığı, karayollarında pancar yüklü kamyonların tonaj kontrolü yapılmadığına işaret eden çiftçiler, “Bu yıl ne oldu da karayollarında pancar yüklü kamyonların denetlenmesi akıllara geldi” şeklinde tepkilerini dile getiriyorlar.

KAYMAKAMLIKTAN ÇİFTÇİYE GÖNDERİLEN MESAJ

Sayin Ureticilerimiz; Kaymakamlik makamindan gelen yaziya gore, pancar yuklu araclarin karayollari trafik kanununa gore yukleme yapip yapmadiklari denetlenecektir. Herhangi bir cezaya maruz kalmamak icin karayollari basar agirligina uygun yukleme yapilmasi hususunu onemle rica ederiz.

Pancar nakliyesinde tonaj uyarısı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin