1. Haberler
  2. BİLGİ
  3. Sevdiğine Kavuşmak İçin Hangi Dua Okunur?

Sevdiğine Kavuşmak İçin Hangi Dua Okunur?

sevdiğine kavuşmak için okunacak dualar
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sevdiğiniz kişiden ayrı düşmek, hem ruhen hem de bedenen zorlu bir süreç olabilir. Bu dönemde maneviyata yönelmek ve dua etmek, kalbinize huzur verebilir. Sevdiğine kavuşmak için en çok tavsiye edilen dualardan biri “Vasıl Duası”dır. Bu dua, sevenlerin kavuşması için okunur ve alimler tarafından tavsiye edilmiştir.

Sevdiğine Kavuşmak İçin Okunacak Dua

Aşağıda belirtilen dua, sevdiğinize kavuşmak için okunan özel bir duadır. Duanın doğru bir niyetle, içtenlikle ve tertemiz bir şekilde yapılması önemlidir. Duayı okurken şu esmaları da anmak, duanın daha tesirli olmasına yardımcı olabilir.

Bismillahirrahmanirrahim
Ya Vedud,
Vedduha. Velleyli iza seca. Ma vedde’ake rabbüke ve ma kala. Ve lel’ahıretü hayrün leke minel’ula. Ve lesevfe yu’tıyke rabbüke feterda. Elem yecidke yetiymen feava. Ve vecedeke dallen feheda. Ve vecedeke ‘ailen feağna. Femmel yetiyme fela takher. Ve emmessaile fela tenher. Ve emma binı’meti rabbike fehaddis.
Ya Cami,
Sebbihısme rabbikel’a’la. Elleziy haleka fesevva. Velleziy kaddere feheda. Velleziy ahrecelmer’a. Fece’alehu ğusaen ahva. Senukriüke fela tensa. İlla maşaallahü innehu ya’lemülcehre ve ma yahfa. Ve nüyessirüke lil yüsra. Fezekkir in nefe’atizzikra. Seyezzekkerü men yahşa. Ve yetecen nebühel’eşka. Elleziy yaslennarel kübra. Sümme la yemütü fiyha ve la yahya. Kad efleha men tezekka. Ve zekeresme rabbihi fesalla. Bel tü’sirunel hayateddünya. Vel’ahıretü hayrün ve ebka. İnne haza lefissuhufel’ula. Suhufi ibrahiyme ve musa.
Ya Mucib,
Elem neşrah leke sadrek. Ve vada’na ‘anke vizreke. Elleziy enkada zahreke. Ve refa’na leke zikreke. Feinne me’al’usri yüsren. İnne me’al’usri yüsren. Feiza ferağte fensab. Ve ila rabbike ferğab. (Amin)

Bu dua, abdestli bir şekilde ve içten bir niyetle okunmalıdır. Alimler, bu duanın özellikle cuma gecesi yatsı namazından sonra okunmaya başlanıp, 7 gün boyunca devam edilmesini önerirler.

Duada Geçen Esmaların Anlamları

Duaların etkisini artırmak için içerdiği esmaların anlamlarını bilmek önemlidir. İşte bu dua içinde geçen bazı önemli esmalar ve anlamları:

  • Ya Vedud: Seven ve sevilmeye layık olan.
  • Ya Cami: Toplayan, birleştiren, bir araya getiren.
  • Ya Mucib: Duaları kabul eden.

Sevdiğine Kavuşma Duası Nasıl Okunmalı ve Ne Zaman Yapılmalıdır?

Bu özel dua, abdest alındıktan sonra okunmalıdır. Genellikle cuma gecesi yatsı namazından sonra başlamak ve 7 gün boyunca aynı saatte niyet ederek okumak tavsiye edilir. Duanın kabul olması için samimi bir kalple ve içtenlikle yapılması gerekir. Bu süreçte, dünyevi çabaların da esirgenmemesi önemlidir; sevdiğiniz kişiye ulaşmak için elinizden geleni yapmalısınız.

Diğer Etkili Dualar

Dilek Duası

Okunuşu:
Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel’azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh.

Anlamı:
“Senin razı olmadıklarından ve yaptıklarımdan beni affet. Yapmadıklarımı da yapmamdan koru beni ey Allah’ım. Kendisinden hiçbir ilah bulunmayan Hay, Kayyum ve Azim olan Allah’a istiğfar eder, günahlarımdan pişman olup, sadece ona sığınırım.”

Bu dua, içten bir dilekle birlikte okunduğunda, Allah’ın rahmetine ve yardımına sığınılarak duaların kabul olmasına vesile olabilir. Duayı okuduktan sonra ‘Ya Rahman, Ya Allah, Ya Rahim, Ya Kadir, Ya Kavi’ isimlerini 70 defa zikretmek, duanın daha tesirli olmasına yardımcı olur.

Tesirli Sevdiğine Kavuşma Duası

Bu dua, sevdiğine kavuşmak isteyenlerin 7 gün boyunca okuması gereken bir başka tesirli duadır.

Okunuşu:
Bismillahirrahmanirrahim.
Allahu la ilahe illa hüvel hakiymul habir.
Allahu la ilahe illa hüves semiul basir.
Allahu la ilahe illa hüvel vahidul ehadun.
Allahu la ilahe illa hüvel rahmanirrahiym.
Allahu la ilahe illa hüvel ferdussamed.
Allahu la ilahe illa hüvel zahirul batınınu.
Allahu la ilahe illa hüvel vahidul ehadussamed.
Allahu la ilahe illa hüvel fettahul aliym.
Allahu la ilahe illa hüvel kariybul musavvir.
Allahu la ilahe illa hüvel mennanul hannanu.

Bu dua, 7 gün boyunca her gün aynı saatte niyet edilerek okunmalı ve 7. günün sonunda sevdiğin kişinin adı zikredilerek dua edilmelidir.

Mukaddim Duası ile Sevdiğine Kavuşma

(184) kere “Ya Mukaddim” diyerek sevdiğiniz kişiye kavuşma niyetiyle dua etmek, sevdiğinize ulaşmanıza yardımcı olabilir. Bu zikir, kişinin sevdiği kişiye kısa süre içinde kavuşması için tavsiye edilir.

Fatiha Suresi ile Sevdiğine Kavuşma

Fatiha Suresi, maneviyatın en güçlü dualarından biri olarak bilinir. Bir isteğin kabul olması için, sabah namazının ardından, güneş doğmadan önce 41 defa Fatiha Suresi okunur. Bu okuma 40 gün boyunca ara verilmeden devam ettirilir ve sonunda Allah’tan isteklerin kabulü için dua edilir.

Fatiha Suresi:
Bismillahirrahmanirrahim
Elhamdulillâhi rabbil’alemin
Errahmânir’rahim
Mâliki yevmiddin
İyyâke na’budu Ve iyyâke neste’în
İhdinessirâtal mustakîm
Sirâtallezine en’amte aleyhim
Ğayrilmağdûbi aleyhim ve leddâllîn.

Bu sure, sevdiğinize kavuşmak için içtenlikle yapılan duaların en kuvvetlilerinden biri olup, Fatiha Suresi’nin hürmetine isteklerin kabul olması için okunur.

Sevdiğine Kavuşmak İçin Hangi Dua Okunur?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin