Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

FETÖ’cü yüzbaşının ablasına 10 yılda 2. tutuklama

FETÖ mensubu ihraç Yüzbaşı Burkay Karatepe’nin kız kardeşi Ayşe Alanur

FETÖ mensubu ihraç Yüzbaşı Burkay Karatepe’nin kız kardeşi Ayşe Alanur Karetepe, 10 yıl önce “yardım yataklık” suçundan 1 yıl hapis cezası alan FETÖ’cü yüzbaşının ablası olarak cezaevine girdi. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında firari durumdayken FETÖ’cü Burkay Karatepe’ye yardım ettiği iddiasıyla Muğla’da yakalanan ve FETÖ üyeliğinden tutuklanan Ayşe Alanur Karetepe, etkin pişmanlık yasasından faydalanmayı reddetti.

Karatepe, FETÖ terör örgütüyle hiçbir bağlantısının olmadığını belirtirken, 2017 yılına kadar defalarca Burkay Karatepe’ye yardım etmek suçlamasıyla cezaevine girdiğini açıkladı. Ağustos 2017’de yurtdışına çıkma yasağıyla serbest bırakıldığını ve hakkında verilen cezanın Yargıtay’da halen görüşüldüğünü bildirdi.

Ayşe Alanur Karetepe, dijital materyallerdeki yazışmalara ilişkin “Bilgim yok” diyerek cevap verirken, kaçış planıyla ilgili yazışmalara dair de bilgisi olmadığını ifade etti. Burkay Karatepe’nin ele geçirilen paralarına yönelik sorulara ise, paraların kaynağı hakkında bilgisinin olmadığını ve babasının bu paraları verebileceğini belirtti. Ayrıca, Burkay’ın firar döneminde örgütten yardım alıp almadığı konusunda herhangi bir bilgisinin olmadığını dile getirdi.

Esenler’de TEM otoyolunda trafiği tehlikeye atan ve yolu kapatan düğün
Sıradaki Haber Esenler TEM’de trafiği felç eden düğün konvoyu kamerada