Yozgat Belediyesi’nin düzenlediği geleneksel Uluslararası Sürmeli Şenlikleri renkli görüntüler eşliğinde ve yoğun katılımla son buldu. Etkinliklerin kapanışında sahne alan Oğuz Kazancık ve Kolpa grubu, Yozgatlılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.
Yozgat Belediyesi’nin organize ettiği Sürmeli Şenlikleri, final programıyla birlikte sona erdi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen konsere binlerce kişi katıldı. Oğuz Kazancık, şarkılarıyla dinleyicilere coşkulu anlar yaşatırken, sahneye çıkan ünlü rock grubu Kolpa ise en sevilen şarkılarını seslendirdi. Binlerce vatandaş, Kolpa’nın ritmik ve eğlenceli parçalarına coşkuyla eşlik etti.
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan konserde yaptığı açıklamada, “Bugün Sürmeli Şenliklerinin üçüncü günü. Sadece konserlerle sınırlı kalmayan ve şenlik adı altında daha anlamlı hale gelen etkinliğimizi gerçekleştirdik. 8 konser ve 4’ü Yozgatlı gençler olmak üzere birçok sanatçıyı ağırladık. Bu etkinlikle Yozgatlı sanatçılara sahnede yer vermekten mutluluk duyduk” dedi.
Arslan, kültürel değerlere uygun etkinliklerin devam edeceğini belirterek, “Yaptıklarımızla herkesi memnun etmeyi hedeflemiyoruz, ancak bugüne kadar yapılanların çoğunluğunun beğenildiğini görmek sevindirici. Sürmeli Şenlikleri’nin ardından Mahalle Şenlikleri programına devam edileceğini ve bu etkinliklerle kentteki sosyal ve kültürel hayata renk katacaklarını” sözlerine ekledi.
Şenlikler, konserlerin sona ermesiyle birlikte alkışlar eşliğinde sona erdi.
