Arnavutköy’de bir vatandaşın ata şiddet uyguladığı anlar, gece saatlerinde cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi ve şüpheli, S.B, sonunda yakalandı. S.B hakkında, Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefetten işlem başlatıldı ve şüphelinin emniyet işlemlerinden sonra adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.
Olay, Arnavutköy İmrahor Mahallesi’nde, Abdullah Gül Caddesi üzerinde gerçekleşti. Şüpheli S.B’nin, yanındaki ata uzun süre şiddet uyguladığı bildirildi. Çevredeki vatandaşlar, atın çığlık seslerini duyunca duruma müdahale etti. Vatandaşların araya girmesinin ardından S.B, atla birlikte bölgeden ayrıldı. Bu olayın cep telefonu kamerasına yansımasının ardından, polis ekipleri şahsın kimliğini tespit ederek yakalamak için çalışma başlattı.
Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucunda şüphelinin S.B olduğunu belirledi. Şahıs, polis tarafından gözaltına alındı ve emniyete götürüldü. S.B hakkında, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na aykırılık suçlamasıyla işlem yapıldı. Gözaltındaki S.B’nin emniyetteki süreçlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edileceği açıklandı.
Yakalanan şahıs, Arnavutköy Yavuz Selim Polis Merkezi’nde verdiği ifadesinde, olay sırasında alkol etkisinde olduğunu ve ailesel sorunları olduğunu öne sürdü.
