1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Sıfır Araç Fiyatları El Yakıyor! İşte Şok Eden Son Güncellemeler

Sıfır Araç Fiyatları El Yakıyor! İşte Şok Eden Son Güncellemeler

sıfır otomobillere zam
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomobil fiyatlarındaki tırmanış hız kesmeden devam ediyor. Son aylarda sıfır ve ikinci el otomobiller arasındaki fiyat farkı iyice açıldı. Distribütörler, döviz kurlarındaki dalgalanmanın da etkisiyle sıfır araçlara peş peşe zam yapmaya başladı. Özellikle yılın sonuna yaklaşırken, fiyatların yükselmeye devam etmesi kaçınılmaz hale geliyor.

Dövizdeki oynaklık ve faiz oranlarındaki artış, sıfır araçlara olan talebi yavaşlatmaya başlasa da distribütörler ellerindeki 2024 model araçları satmak için faizsiz kampanyalar ve cazip indirimler sunmaya çalışıyor. Ancak bu indirimler bile araç fiyatlarının artışına engel olamıyor.

Fiat Egea Zirvede: En Ucuz Otomobil Belli Oldu

Fiyat listelerine baktığımızda, şu anda Türkiye’de en uygun fiyatlı sıfır otomobil Fiat Egea. Onu KIA Picanto ve Opel Corsa takip ediyor. Fakat bazı markalar fiyatlarını açıklamadığından sıralamada değişiklikler olabilir.

Otomobil, Artık Yatırım Aracı Değil!

Geçmişte birçok kişi otomobili bir yatırım aracı olarak görüp, garajda bekletip değer kazanmasını umut ediyordu. Ancak bugün, motorlu taşıtlar vergisi, sigorta ve periyodik bakım gibi sabit masraflar, aracın park halinde dursa bile büyük bir maliyet oluşturduğunu gösteriyor. Üstelik, şu anki mevduat faiz oranları, otomobil almak yerine parayı bankada değerlendirenlerin daha kârlı çıkacağını kanıtlıyor. 1 milyon liralık bir yatırımın bir aylık faizi, otomobilin sabit giderlerine denk geliyor.

Bu noktada, otomobil almak isteyenlere önemli bir uyarı yapmakta fayda var: Araç fiyatlarını pazarlık etmeden kabul etmeyin! Yetkili servislerde yapılacak bakımlarda yüksek fiyatlar talep edilse de garanti avantajını göz ardı etmeyin. Araç alırken boya kontrolü ve vida kontrolleri gibi detaylara dikkat etmek de kritik. Unutmayın, sıfır araçlar da kusurlu olabilir!

Kaynak: Burak Taşçı

Sıfır Araç Fiyatları El Yakıyor! İşte Şok Eden Son Güncellemeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin