Küçükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında yaşanan bir olayda, bir binanın yıkımı kontrolden çıktı ve iş makinesinin üzerine devrilen binanın bir bölümü, operatörü yaralayarak hastaneye kaldırılmasına neden oldu.
Olay, Fevzi Çakmak Mahallesi Sultan Murat Caddesi’nde meydana geldi. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında gerçekleştirilen yıkım sırasında, iş makinesinin darbesiyle bina çöktü ve enkaz iş makinesinin üstüne yığıldı. Bu durumda iş makinesi operatörü araç içinde sıkıştı.
Olay yerine itfaiye, sağlık ekipleri ve AFAD görevlileri sevk edildi. Operatör yaralı halde iş makinesinden çıkarıldıktan sonra sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılarak hastaneye kaldırıldı. Polis çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, AFAD ekipleri de enkaz bölgesinde incelemelerde bulundu.
Olayı gören bir mahalle sakini olan Özge Akpolat, “Yaşadıklarımı balkonda gözlemliyordum. Binanın bir bölümü aniden iş makinesinin üzerine çöktü. Yavaş yavaş binayı yıkıyorlardı ve birden bina devrildi” şeklinde ifade etti.
