Kayseri’de polis ekipleri tarafından “torbacı” olarak bilinen şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonda AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı (İHA) kullanıldı ve 4 kişi gözaltına alındı. Operasyon sonucunda çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde bulunurken, şüpheliler mahkeme tarafından tutuklandı.
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti yapan sokak satıcılarını yakalamak amacıyla çalışma başlattı. Yaklaşık 2 aylık bir süreçte yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda V.G. (34), K.A. (34), B.Y. (44) ve Ö.H. (37) isimli şahıslar eş zamanlı operasyonla yakalandı. 4 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirilerek adli makamlara sevk edildi. Şahıslar, uyuşturucu ticareti suçundan tutuklandı.
Operasyon kapsamında yapılan aramalarda narkotik arama köpeği ALİS tarafından çeşitli miktarlarda uyuşturucu ve uyarıcı madde bulundu.
