Kütahya’da sokak kedilerini besleyen Şükran Kavgacı’nın bakımını üstlendiği kedilerden biri, kimliği belirsiz bir kişi ya da kişiler tarafından öldürülüp apartmanın önüne bırakıldı. Kedinin başı ve ayakları kesilmiş olarak bulunması, Kavgacı ailesinde büyük bir şok etkisi yarattı.
Yunusemre Mahallesi’nde Nurten Kavgacı, işe gitmek için evden çıktığında apartmanın bahçesinde hareketsiz yatan kediyi fark etti. İlk anda köpek saldırısına uğradığını düşündüğü kediye yaklaştığında, başsız ve ayaksız olduğunu gördü. Kedinin yaklaşık 13 yıldır aynı apartmanda yaşayan Şükran Kavgacı tarafından beslendiği ortaya çıktı. Kavgacı, kendi imkanlarıyla birçok kedinin kısırlaştırıldığını ve düzenli olarak mama ile su verdiğini belirtildi.
Öldürülen kedinin özellikle Kavgacı’nın görebileceği bir noktaya konulmasına dikkat çeken Nurten Kavgacı, yaşadığı üzücü olayı anlattı. Kavgacı, kedilere karşı sevgi dolu bir tutum sergilerken niçin böyle bir saldırıya maruz kaldığını anlamakta güçlük çektiğini belirtti. Polis ekipleri ise olay yerinde bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Kavgacı, “Gece bu kedilere göz damlası yapmaya bile inerken, belki bana da zarar verirler diye endişeleniyorum” ifadelerini kullandı.
Olayı ilk fark eden Nurten Kavgacı, kediyi bulduğunda büyük bir şok yaşadığını aktardı ve Şükran Kavgacı’nın kedilere karşı sevgisinin derin olduğunu vurguladı. Kavgacı ailesinin yaşadığı bu trajik olayın ardından soruşturma başlatıldı.
