Novorossiysk Limanı açıklarında saldırıya uğrayan “Necibe” adlı kargo gemisinden 18 denizci kurtarıldıktan sonra dronlarla hedef alınan “Ural” isimli RoRo gemisi, hayatını kaybeden Türk denizci ile yaralıları taşıyarak Samsun Limanı’na demirledi.
Ticari gemilere yönelik saldırılar Karadeniz’de devam ederken, Kamerun bayraklı ve Türk firmasına ait olan “Ural” isimli RoRo gemisine Novorossiysk açıklarında dronlarla düzenlenen saldırı sonucunda 1 Türk denizci öldü, 8 kişi yaralandı.
Saldırı esnasında yaşamını yitiren aşçıbaşı İlker Lazoğlu’nun cenazesi ve yaralı personeli taşıyan gemi, Samsun açıklarına ulaştıktan sonra römorkörler eşliğinde Samsun Limanı’na yanaştı.
Geminin limana varmasının ardından 2 çocuk babası İlker Lazoğlu’nun cenazesi yakınlarına teslim edilirken, yaralı mürettebat ise ambulanslarla şehirdeki hastanelere sevk edildi.
