Melikgazi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 39 kişi yaralandı, ancak çok daha büyük bir felaketin eşiğinden dönüldü. Kaza sonucunda devrilen akaryakıt tankeri 9 ton benzin sızdırırken, itfaiye ekiplerinin olay yerine hızla müdahale etmesiyle olası bir yangın önlendi.
Kaza, Anbar Mahallesi’nde Osman Kavuncu Bulvarı üzerinde gerçekleşti. Akaryakıt tankeri ile Ankara istikametine seyir halinde olan bir yolcu otobüsünün çarpışması sonucunda tankerin devrildiği ve otobüsün yan yattığı belirlendi. Olay yerine polis, sağlık, itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Yaralanan 39 kişi ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.
Çarpışma sonucu devrilen akaryakıt tankeri, bir gözünden yaklaşık 9 ton benzin sızmaya başladı. İtfaiye ekipleri, olası bir patlamayı önlemek amacıyla yoğun çaba harcadı. Öncelikle çevrede güvenlik önlemleri alan ekipler, otobüsü köpüklü su ile kapladı. Ayrıca rögara sızan benzini de engellemek için köpüklü su kullandılar. Kazazedelerin hastanelere nakli sırasında da güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı ve enkaz kaldırıldıktan sonra yol temizlendi.
